Φριτάτα με αρακά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φριτάτα με αρακά

Μερίδες 6 Ετοιμο σε 30 λεπτά θερμίδες 175

Υλικά

  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 120 γραμμάρια αρακά
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα
  • λίγο μαϊντανό ή δυόσμο
  • 6 αυγά
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση

  1. προθερμαίνετε τον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι σε πυρίμαχο τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο σε ροδέλες για 5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτετε τον αρακά και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει. Ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό ή δυόσμο. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε.
  2. Περιχύνετε με το μείγμα τα λαχανικά στο τηγάνι και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά ή ώσπου να αρχίσει η φριτάτα να πήζει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ψήνετε για 5-10 λεπτά. Βάζετε κάτω από το γκριλ για 2 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια, ξεκολλάτε τις άκρες με σπάτουλα και αφήνετε να «γλιστρήσει» η φριτάτα σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης