Φριτάτα με αρακά
Μερίδες 6 Ετοιμο σε 30 λεπτά θερμίδες 175
Υλικά
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 120 γραμμάρια αρακά
- 4 κουταλιές σούπας γάλα
- λίγο μαϊντανό ή δυόσμο
- 6 αυγά
- λίγο λάδι
Εκτέλεση
- προθερμαίνετε τον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι σε πυρίμαχο τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο σε ροδέλες για 5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτετε τον αρακά και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει. Ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό ή δυόσμο. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε.
- Περιχύνετε με το μείγμα τα λαχανικά στο τηγάνι και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά ή ώσπου να αρχίσει η φριτάτα να πήζει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ψήνετε για 5-10 λεπτά. Βάζετε κάτω από το γκριλ για 2 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια, ξεκολλάτε τις άκρες με σπάτουλα και αφήνετε να «γλιστρήσει» η φριτάτα σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.