Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φριτάτα με αρακά

Μερίδες 6 Ετοιμο σε 30 λεπτά θερμίδες 175

Υλικά

  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 120 γραμμάρια αρακά
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα
  • λίγο μαϊντανό ή δυόσμο
  • 6 αυγά
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση

  1. προθερμαίνετε τον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι σε πυρίμαχο τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο σε ροδέλες για 5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτετε τον αρακά και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει. Ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό ή δυόσμο. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε.
  2. Περιχύνετε με το μείγμα τα λαχανικά στο τηγάνι και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά ή ώσπου να αρχίσει η φριτάτα να πήζει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ψήνετε για 5-10 λεπτά. Βάζετε κάτω από το γκριλ για 2 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια, ξεκολλάτε τις άκρες με σπάτουλα και αφήνετε να «γλιστρήσει» η φριτάτα σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
  • Author: Aggela