Φριτάτα με γλώσσα και λαχανικά
για 4 άτομα
Υλικά
- 3 πράσα σε ροδέλες
- 300 γραμμάρια φιλέτα γλώσσας
- 150 γραμμάρια μανιτάρια σε φετάκια
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 60 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- 1–2 κουταλιές σούπας ζωμό λαχανικών
- θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας και σοτάρετε τα πράσα 5′ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 6′-8′ ακόμη. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαϊντανό και το ροκφόρ ανακατεύοντας καλά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα της γλώσσας μαζί με το φρέσκο θυμάρι 2′-3′ μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το ζωμό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τα τηγανητά φιλετάκια του τυριού με το μείγμα πράσων-μανιταριών και κατόπιν με τα αυγά. Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά. Με τη βοήθεια μιας πιατέλας γυρίζετε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και την ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρετε κομμένη σε τριγωνικά κομμάτια.