ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
για 6 άτομα
Υλικά
- 3 πατάτες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
- 10 αυγά χτυπημένα
- 160 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες
- 100 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φετάκια
- μερικά φυλλαράκια βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε καλά και τις τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια 6′-7′, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάτε τα αυγά με δυο κουταλιές σούπας νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ. Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε το περιεχόμενο του τηγανιού με τα 2/3 από το μείγμα των αυγών. Μόλις η ομελέτα ψηθεί από την κάτω πλευρά, την γλιστράτε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τοποθετείτε από πάνω τα ντοματάκια. Πασπαλίζετε με ρίγανη κι απλώνετε κυκλικά τα φετάκια της μοτσαρέλας. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και ψήνετε την ομελέτα 10’ στους 180 μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρετε γαρνίροντας με βασιλικό.