Φριτάτα με Πατάτες, Μπέικον και Σπανάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φριτάτα με Πατάτες, Μπέικον και Σπανάκι

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 8 μεγάλα φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένα
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες σε νερό ή στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, στραγγιστέ τες και κόψτε τες σε κύβους. Ζεστάνετε το μισό λάδι σ’ ένα τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το μπέικον μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το σπανάκι και αφήστε το μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Βγάλτε το μείγμα από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και απλώστε διαδοχικά στρώσεις πατάτας και μείγματος με σπανάκι.
  2. Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα σ’ ένα μπολ και αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήστε τα να ψηθούν μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα στη βάση τους, Στη συνέχεια, πασπαλίστε τη φριτάτα με το τυρί και ψήστε τη στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply