ΦΡΟΥΤΑ ΣΑΒΑΡΕΝ
10 μερίδες από 390 θερμίδες Ζύμη: 250 γραμμάρια αλεύρι 1/2 φλιτζάνια γάλα 25 γραμμάρια μαγιά μπύρας 50 γραμμάρια ζάχαρη λίγο αλάτι 100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη 3 αυγά !Σιρόπι: 100 γραμμάρια ζάχαρη το χυμό από 3 πορτοκάλια και 1 λεμόνι 1/2 φλιτζάνια ρούμι
Υλικά
Ζύμη:
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 25 γραμμάρια μαγιά μπύρας
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 αυγά
Σιρόπι:
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- το χυμό από 3 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνια ρούμι
Γαρνιτούρα:
- 400 γραμμάρια φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα, τη μαγιά, την ζάχαρη και ζυμώνετε. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος 30 λεπτά να φουσκώσει.
- Αφού διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης, ρίχνετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τα 2 αυγά, και χτυπάτε στο μίξερ ώστε να γίνει μια ομοιογενής ανάλαφρη ζύμη.
- Προσοχή: Στο τέλος 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι και ανακατέψτε πάλι. Σκεπάζετε τώρα τη ζύμη σε στρόγγυλη φόρμα, και αφήνετε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει.
- Βάζετε τη φόρμα τώρα στον κρύο φούρνο και ψήνετε 1 ώρα περίπου στους 175′ C. Δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι από τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιών και λεμονιού, αφήνετε να βράσει μερικά λεπτά. Τέλος προσθέστε το ρούμι. Αδειάζετε το σαβαρέν από τη φόρμα πάνω σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσει. Το βάζετε σε πιατέλα, και αλείφετε με πινέλο το σιρόπι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ, και διακοσμείτε το σαβαρέν.
- Ετοιμάζετε μια φρουτοσαλάτα από τα φρέσκα φρούτα και γεμίζετε με αυτά λίγο πριν σερβίρετε, το σαβαρέν.