Φρούτα σε ζεστή μαρμελάδα
Υλικά
- 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
- 24 κομμάτια φρέσκος ανανάς (ή κονσέρβας)
- 24 ώριμες φράουλες
- 3 κουταλιές σούπας λικέρ Αμαρέτο
- 1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο (400 γραμμάρια περίπου)
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζετε με το Αμαρέτο.
- Βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα μπολ και τη ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία στα μικροκύματα για 2′. Την ανακατεύετε και συνεχίζετε το ζέσταμα για 1 1/2′ ακόμα. Σερβίρετε τα φρούτα σε μια πιατέλα και στο κέντρο τοποθετείτε τη μαρμελάδα. Χρησιμοποιείτε τη ζεστή μαρμελάδα σαν ντιπ για τα φρούτα της επιλογής σας.