Φρουτάλια
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια
- 3 πατάτες
- 5 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 200 γραμμάρια κουκιά φρέσκα
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Καθαρίζετε τα κουκιά, τα βράζετε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, τα στραγγίζετε, τα ξεφλουδίζετε και τα ανοίγετε στη μέση. Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι να ζεσταθεί καλά, τηγανίζετε τα κολοκυθάκια, μετά τις πατάτες και τα βάζετε σε μια λεκάνη.
- Αλείφετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, στρώνετε τις πατάτες, τα κουκιά και τέλος τα κολοκυθάκια. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, δύο κουταλιές σούπας λάδι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να ψηθεί η φρουτάλια από τη μια πλευρά και τη γυρίζετε με μια σπάτουλα και από την άλλη, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρετε σε πιατέλα.