Φρουτοσαλάτα δροσερή
Υλικά
- 1 πακέτο φρουί ζελέ λεμόνι ή πορτοκάλι
- 1 ψλιτζ. τσαγιού βραστό νερό
- 1 φλιτζάνια τσαγιού νερό παγωμένο ή χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλιτζάνια τσαγιού διάφορα φρούτα φρέσκα ή κομπόστα, κομμένα σε φετάκια ή σε μικρούς κύβους
- κρέμα σαντιγί (προαιρετική)
Εκτέλεση
- Διαλύετε το φρουί ζελέ στο βραστό νερό και προσθέτετε το παγωμένο νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Το αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τα φρούτα: Ροδάκινα κομπόστα ή γιαρμάδες, φράουλες ή κεράσια, βερίκοκα, μπανάνα, μήλο και αχλάδι. Βάζετε δύο, τρία ή και τέσσερα είδη φρούτων. Βάζετε σε μια φόρμα μερικά φρούτα και τα σκεπάζετε με ζελέ. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρις ότου παγώσει και πήξει το ζελέ.
- Βάζετε δεύτερη σειρά από φρούτα με λίγο ζελέ και τα αφήνετε στο ψυγείο. Όταν το ζελέ πήξει επαναλαμβάνετε το ίδιο. Μπορείτε να βάλετε τα φρούτα ανάμικτα ή χωριστά το κάθε είδος και σε σχέδια όμορφα. Μπορείτε ακόμη να βάλετε ανάμεσα αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση. Ή αφήνετε το ζελέ να κρυώσει και, όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτετε τα φρούτα και το βάζετε σε φόρμα ή το μοιράζετε σε μικρά μπολ.
- Σερβίρετε τη φρουτοσαλάτα παγωμένη σκέτη ή γαρνιρισμένη με κρέμα σαντιγί.