Φρουτοσαλάτα ψυγείου
Υλικά
- 100 γραμμάρια φρέσκα blueberries ή
- 1/2 φλιτζάνια σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού κορν-Φλάουρ
- 3 πορτοκάλια
- 1 μικρό ώριμο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3–4 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- 4 ροδάκινα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες
- 2 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 1 αχλάδι και 1 μήλο καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 5–6 φράουλες κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε σε ένα σαγανάκι τις σταφίδες με 1 κουταλιές σούπας κονιάκ μαζί με τη ζάχαρη,το κορν-φλάουρ και το χυμό από το ένα πορτοκάλι και από την κονσέρβα ανανά.
- Ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση, το βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετε σε μπολ όλα τα φρούτα μαζί με τον ανανά και τα πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια. Περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Γαρνίρετε με τα φύλλα μέντας και τη σαντιγί και σερβίρετε.