Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και σόγια
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 20 φτερούγες κοτόπουλου
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- λίγο τζίντζερ τριμμένο
- το χυμό
- 1 1/2 λεμονιού
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 κουταλιές σούπας μέλι
- λίγη πιπεριά (τσίλι) σκόνη
- 200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε σε ρηχό πλαστικό σκεύος το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, την σάλτσα σόγιας, το τσίλι, το μέλι και το αλατοπίπερο. Βάζετε εκεί τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνετε να μαριναριστούν 1 νύχτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
- Βγάζετε τις φτερούγες από τη μαρινάτα, τις βάζετε σε ταψάκι και τις ψήνετε 20′-25′, αλείφοντας τις 2-3 φορές με τη μαρινάτα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διατηρείτε τις φτερούγες ζεστές. Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το ζουμί που έμεινε στο ταψί, την υπόλοιπη μαρινάτα και το ζωμό και βράζετε μέχρις ότου μείνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αλείφετε τις φτερούγες και τις συνοδεύετε με μια ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού ή με τυρί κρέμα ανακατεμένο με γιαούρτι και σκόρδο.