Φύλλο για πίτες
!Για ταψί 40×35 εκ.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/3 ποτηριού του νερού άσπρο κρασί
- 1/3 ποτηριού του νερού ξίδι
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο νερό χλιαρό
- λίγο κορν φλάουερ (!Για το άνοιγμα φύλλου)
Εκτέλεση
- Πλάθουμε όλα τα υλικά με το μισό ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Αφού χωρίσουμε το ζυμάρι στα τρία, ανοίγουμε τα φύλλα.
- Το φύλλο που θα πάει από κάτω να είναι πιο μεγάλο, για να φτάσει να γυρίσουν οι άκρες.
- Από τα υπόλοιπα δύο, που θα πάνε πάνω από τη γέμιση, το μεσαίο να είναι πιο μικρά, ώστε οι άκρες που θα περισσέψουν από το κάτω φύλλο να γυρίσουν και να το σκεπάσουν. Τέλος, το τρίτο φύλλο να είναι όσο και η επιφάνεια της πίτας. Με το ελαιόλαδο που έχουμε κρατήσει αλείφουμε τον πάτο του ταψιού και τα πάνω φύλλα.
Για το άνοιγμα του φύλλου, για να μη μας κολλάει, ραντίζουμε τον πάγκο με κορν φλάουερ και αλεύρι.