Ανακαλύψτε μια συνταγή που σίγουρα θα σας αποζημιώσει για τον κόπο που θα καταβάλετε γιατί το γαλακτομπούρεκο σε ρολά είναι ένα γλυκό που αποτελεί αγαπημένο επιδόρπιο στην ελληνική κουζίνα. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο γαλακτομπούρεκο στο σπίτι σας.
Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό γαλακτομπούρεκο σε ρολά, που θα σας εντυπωσιάσει με την γεύση και την αίσθηση του. Απολαύστε το!
PrintΓαλακτομπούρεκο σε ρολά
Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία
- Total Time: 35 mins
- Yield: 16
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο
- 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι:
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε το γάλα, το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι με ένα σύρμα. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτετε δύο κουταλιές σούπας βούτυρο και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύοντας καλά. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας περιοδικά για να μην σχηματιστεί κρούστα.
- Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και το κόβετε σε τρία μικρά τμήματα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο.
- Λαμβάνετε δύο λωρίδες κρούστας και τις αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε μια κουταλιά σούπας κρέμα στο κάτω μέρος της κρούστας, διπλώνετε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Επαναλαμβάνετε με τις υπόλοιπες λωρίδες.
- Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετείτε τα ρολά. Αλείφετε τα ρολά με περισσότερο βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν όμορφο ροδίζον χρώμα.
- Βράζετε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα για 8 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, βουτάτε αργά τα ρολά στο σιρόπι για 1 λεπτό, τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σχάρα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
- Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό γαλακτομπούρεκο σε ρολά, που θα σας εντυπωσιάσει με την γεύση και την αίσθηση του. Απολαύστε το!
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 360
Keywords: Γαλακτομπούρεκο,