Η συνταγή που σας προτείνουμε για γαλατόπιτα με γάλα καρύδας και ινδοκάρυδο, είναι μια εύκολη αλλά και γευστική πρόταση για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία!
PrintΓαλατόπιτα με γάλα καρύδας
Η γαλατόπιτα με γάλα καρύδας και ινδοκάρυδο είναι μια εύκολη αλλά και γευστική πρόταση για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία!
- Total Time: 26 minute
- Yield: 16
Υλικά
- 1/2 λιτρο γάλα 3%
- 1/2 λίτρο γάλα καρύδας
- 100 γρ. βούτυρο καθαρό
- 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια στικ
- 2 αυγά
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Πριν από την προετοιμασία των υλικών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε το μισό γάλα στη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά μαζί με το ασπράδι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως
- Ανάβουμε την εστία σε μέτρια ένταση
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, λίγο-λίγο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλια.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας και ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο ανακατέβοντας συνεχώς.
- Όταν βράσει το μίγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (κατά διαστήματα το ανακατεύουμε, για να μην πιάσει πέτσα).
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ και ρίχνουμε το μίγμα φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα το σκεύος.
- πασπαλίζουμε το ταψάκι με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.
- Βάζουμε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 160 βαθμών στις αντιστάσεις επάνω και κάτω για 45 λεπτά.
- Όταν ροδίσει, βγάζουμε το γλύκισμα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Notes
Για τέλειο αποτέλεσμα, αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.
- Prep Time: 10 λεπτά
- Cook Time: 45 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: γαλατόπιτα