Γαλατόπιτα με σταφίδες
Υλικά
- 3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
- 3 αυγά χωρισμένα
- 4 φύλλα για μπακλαβά
- λίγο λιωμένο βούτυρο
- 1 1/2 κούπα γάλα
- 1/3 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκατ. και στρώνουμε τα φύλλα, αλείφοντας τα με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι με τη μισή ζάχαρη και ρίχνουμε το γάλα ζεστό ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε το μίγμα επάνω στη φωτιά, έως ότου αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα και τα κροκάδια ελαφρά χτυπημένα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις σταφίδες, αφού πρώτα τις πλύνουμε και τις σκουπίσουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα. Χτυπάμε τ’ ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή και καλύπτουμε με αυτή την επιφάνεια της κρέμας. Βάζουμε την πίτα σε σχάρα που να πατάει στον πάτο του φούρνου και ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά