Γαλατόπιτες γλυκές
για 2 πίτες
Υλικά
- 850 γραμμάριασφολιάτα σε δύο μέρη
- 2 κιλά γάλα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
- κανέλα
- 4 βανίλιες
- 8 αυγά
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το γάλα κι όταν γίνει χλιαρό, ρίχνετε το αλεύρι και βράζετε, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη (κρατάτε λίγη για τα φύλλα), τις βανίλιες, το βούτυρο (κρατάτε λίγο για τα φύλλα) και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας σε δύο βουτυρωμένα ταψιά, αλείφοντας με βούτυρο ελαφρά κάθε φύλλο και πασπαλίζοντας τα με κανέλα και ζάχαρη. Ρίχνετε στο καθένα τη μισή κρέμα και γυρίζετε τα φύλλα λίγο προς τα μέσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, 45′ μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε την πίτα με ζάχαρη αχνή και κανέλα.