Γαλοπούλα σκεπαστή
4 μερίδες από 780 θερμίδες
Υλικά
- 300 γραμμάρια κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτας
- 750 γραμμάρια κρέας γαλοπούλας
- το ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1/4 λίτρου λευκό κρασί
- 1 φακελάκι έτοιμη σάλτσα μπεσαμέλ
- 1/2 κουτί μανιτάρια
- 2–3 κουταλιές σούπας καλαμπόκι κονσέρβας
- 2 αυγά
- 1 κρόκος
- 2 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεπαγώσει. Αλατίζετε και πιπερίζετε τα κομμάτια της γαλοπούλας. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και τα αλευρώνετε. Ψήνετε με λίγο λάδι το κρέας στο τηγάνι περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι. Καθαρίζετε και κόβετε μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι. Χωρίζετε τις πιπεριές στα 4. Ψήνετε 3 λεπτά τις πιπεριές στο τηγάνι. Σβήνετε με το κρασί και δένετε με την σάλτσα μπεσαμέλ. Προσθέστε τα στραγγισμένα μανιτάρια και καλαμπόκι, αφήστε να σιγοψηθούν μερικά λεπτά και ύστερα αφήστε να κρυώσουν. Βράστε και καθαρίστε τα αυγά. Ανοίξτε φύλλο τετράγωνο από τη ζύμη. Αλείψτε το χείλος του πυρέξ με λίγο νερό και κολλήστε μια λωρίδα ζύμης 3 εκ. Αλείψτε την επίσης με νερό. Τοποθετήστε ένα μέρος του κρέατος στο πυρέξ, ρίξτε πάνω του τα λαχανικά και τέλος το υπόλοιπο κρέας. Σκεπάστε με τις φέτες αυγών.
- Σκεπάστε με το φύλλο ζύμης. Γαρνίρετε με κομματάκια ζύμης σε σχήμα φύλλων. Ανακατέψτε τον κρόκο με το γάλα εβαπορέ και αλείψτε με αυτό τη ζύμη. Ψήστε την πίτα 200°C. 35 λεπτά. Κόβετε με μαχαίρι σε μερίδες και σερβίρετε προσεκτικά με ρηχή κουτάλα.