Γαλοπούλα στον Φούρνο με Κρέμα Γάλακτος: γεύση μόνο

Γαλοπούλα στον Φούρνο με Κρέμα Γάλακτος: γεύση μόνο

Αν αναζητάτε μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία που θα ικανοποιήσει τους αισθησιασμούς σας, τότε αυτή η συνταγή για “Γαλοπούλα στον Φούρνο με Κρέμα Γάλακτος” είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Με απίστευτη αρωματικότητα και γεύση, αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει και θα γίνει αγαπημένη στην οικογένειά σας.

Για να ετοιμάσετε αυτήν τη γαλοπούλα στον φούρνο, θα χρειαστείτε μια φρέσκια γαλοπούλα βάρους περίπου 2,5 κιλών. Η προετοιμασία είναι απλή: καθαρίζετε και πλένετε τη γαλοπούλα καλά και την αλείφετε με ένα μείγμα πιπεριών, ελαιολάδου και αλατιού. Στη συνέχεια, ψήνετε τη γαλοπούλα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνει χρυσό και τρυφερό.

Η μυρωδιά που θα απλώνεται στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι απλά εκπληκτική. Και όταν ανοίξετε το φούρνο, θα αντικρίσετε μια υπέροχη, χρυσαφένια γαλοπούλα που σίγουρα θα σας κάνει να πεινάτε.

Αλλά η μαγεία δεν σταματά εδώ. Προσθέστε ένα λίγο άσπρο κρασί και κρέμα γάλακτος, πιπεριές, και φρέσκα βότανα για να δώσετε στη γαλοπούλα αυτήν την εξαιρετική υφή και γεύση. Αφήστε τη γαλοπούλα να ψήνεται μέχρι να ροδίσει και να μαγειρευτεί με όλα αυτά τα υπέροχα αρώματα.

Συνοδεύστε τη γαλοπούλα με μικρές πατάτες φούρνου, γαρνιρίστε με φρέσκο σχοινόπρασο και μαϊντανό, και είστε έτοιμοι για ένα γαστρονομικό ταξίδι στην απόλαυση. Αυτή η συνταγή θα κάνει τους καλεσμένους σας να θέλουν περισσότερο, και σίγουρα θα την αγαπήσετε!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαλοπούλα στον φούρνο με κρέμα γάλακτος

Γαλοπούλα στον Φούρνο με Κρέμα Γάλακτος: Μια Αρωματική Γαστρονομική Απόλαυση. Συνταγή για 6 άτομα.

  • Total Time: 220 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • Χρόνος ψησίματος: 2 1/2 ώρες
  • 1 φρέσκια γαλοπούλα βάρους 2 1/2 κιλών περίπου
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ροζ πιπέρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού πράσινο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού άσπρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 ml άσπρο κρασί
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας καθαρίσει την γαλοπούλα και να αφαιρέσει τον λαιμό και τα εντόσθια. Πλένουμε την γαλοπούλα καλά και την βάζουμε σε μία γάστρα. Κοπανίζουμε τα πιπέρια στο γουδί ή στο μπλέντερ (προσοχή δεν πρέπει να γίνουν σκόνη αλλά να είναι χοντροκομμένα). Ανακατεύουμε την μισή ποσότητα πιπεριών, το αλάτι και το μισό σχοινόπρασο με το ελαιόλαδο. Αλείφουμε την γαλοπούλα με το μείγμα μέσα και έξω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε την γαλοπούλα για 2 ώρες. Όταν περάσουν οι δύο ώρες, ανοίγουμε την γάστρα και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε ανοιχτή τη γάστρα και ψήνουμε έως ότου εξατμισθεί το κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τα υπόλοιπα πιπέρια και το υπόλοιπο σχοινόπρασο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα. Θα χρειαστείτε συνολικά 2-3 ώρες.
  2. Συνοδεύουμε με μικρές πατάτες φούρνου. Γαρνίρουμε τα πιάτα μας με λίγο φρέσκο σχοινόπρασο και μαϊντανό.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 40 λεπτά
  • Cook Time: 180 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 590

Keywords: Γαλοπούλα, κρέμα, γάλακτος, φούρνο

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης