Γαρδουμπάκια
Για 4 γαρδουμπάκια
Υλικά
- 4 γαρδούμπες
- 1/2 κιλό φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 300 γραμμάρια πολτοποιημένη ντομάτα
- 250 γραμμάρια λευκό κρασί
- 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και τρυπάμε σε 15 ξεχωριστά σημεία την κάθε γαρδούμπα.
- Τις πλένουμε πολύ καλά και έπειτα τις βάζουμε σε 1 1/2 λίτρο νερό να βράσουν για περίπου 3/4 της ώρας.
- Έπειτα, τις στραγγίζουμε και σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει πολύ καλά. Προσθέτουμε και τις γαρδούμπες για να τις τσιγαρίσουμε. Εφόσον τσιγαριστούν, τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Έπειτα, τις αφήνουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Σε ένα μπολ έχουμε ψιλοκόψει το φρέσκο κρεμμύδι και έχουμε προσθέσει τον πολτοποιημένο χυμό ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και 1 κούπα νερό και τα σουρώνουμε σε ταψί. Έπειτα, στρώνουμε από πάνω τα γαρδουμπάκια και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 170°C για 50 λεπτά περίπου. Γυρνάμε τις γαρδούμπες από την άλλη μεριά και τις ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά περίπου, στους 170°C.