Γαρίδες γιουβέτσι
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες ζεματισμένες και καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνια ζουμί από τις γαρίδες
- 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 1 καυτερή πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 400 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο λάδι τις πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το ζουμί από τις γαρίδες, το αλάτι και το πιπέρι Αφήνετε να πήξει η σάλτσα.
- Βάζετε τις γαρίδες σε πυρίμαχο σκεύος και περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτετε τη φέτα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνετε τις γαρίδες σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C 15′-20′ μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε το γιουβέτσι ζεστό.