Γαρίδες με μέλι και λάιμ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαρίδες με μέλι και λάιμ

για 4 μερίδες:

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1/4 του φλιτζάνια μέλι
  • ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το μέλι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, το μαϊντανό και το μείγμα 5 μπαχαρικών.
  2. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις βουτάτε στη σάλτσα με το μέλι και το λάιμ. Τις σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ και στους 220°C για 7-8 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λάιμ.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply