Γαρίδες με μέλι και λάιμ
για 4 μερίδες:
Υλικά
- 400 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
- 1/4 του φλιτζάνια μέλι
- ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το μέλι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, το μαϊντανό και το μείγμα 5 μπαχαρικών.
- Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις βουτάτε στη σάλτσα με το μέλι και το λάιμ. Τις σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ και στους 220°C για 7-8 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λάιμ.