Γαρίδες με μους μπρόκολου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαρίδες με μους μπρόκολου

Υλικά

  • 24 μεγάλες γαρίδες
  • 4 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι-πιπέρι

Για τη μους

  • 1 μπρόκολο (1 1/2 κιλό)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριού

  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνετε μέσα το τυρί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε να διαλυθεί.
  2. Ρίχνετε το πιπέρι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Διατηρείτε ζεστή τη σάλτσα.
  3. Ετοιμάζετε τη μους μπρόκολου.
  4. Χρησιμοποιείτε μόνο τα μπουκετάκια μπρόκολου. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνετε με το κρασί και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα μπροκολάκια, μέχρι να γίνει ο πολτός βελούδινος. Διατηρήστε τον ζεστό. Αφαιρείτε το κέλυφος και το έντερο από τις γαρίδες με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Σοτάρετε τις γαρίδες στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνετε το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε σε πιατέλα τη μους μπρόκολου ή σε ατομικά πιάτα και επάνω τοποθετείτε από 3 γαρίδες. Περιχύνετε με τη ροζ σάλτσα τυριού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply