Γαρίδες με σάλτσα
Μερίδες 6
Υλικά
- 1/2 κιλό μικρές γαρίδες καθαρισμένες
- 300 γραμμάρια ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/3 κ. γλυκού τζίτζερ
- 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουταλιές σούπας κόρν-φλάουρ
- 4 κουταλιές σούπας νερό κρύο
- 1 κουταλιές σούπας τσέρυ ξηρό
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το τζίτζερ. Ψήνετε 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τηγανίζετε 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Διαλύετε στο νερό το κορν-φλάουρ, το ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τηγανίζετε μέχρι να πήξουν.