Γαρίδες σουβλάκια
Υλικά
- 1 1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρότους
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ξυλάκια για σουβλάκι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις γαρίδες, αφαιρείτε τα κεφάλια, το κέλυφος και κρατάτε τις ουρές. Βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι που έχουν στη ράχη και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Χτυπάτε καλά στο μπλέντερ το λάδι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα στη λεκάνη με τις γαρίδες και τις αφήνετε για 1 ώρα. Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε σε κομμάτια και αφαιρείτε τους σπόρους. Πλένετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε κομμάτια, τα βάζετε στη λεκάνη με τις γαρίδες και ανακατεύετε. Περνάτε στα ξυλάκια μία γαρίδα, ένα κομμάτι πιπεριά, ένα κομμάτι μανιτάρι, ξανά γαρίδα, πιπεριά, μανιτάρι και τέλος άλλη μία γαρίδα. Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας τακτικό με το μείγμα όπου είχατε τις γαρίδες.