Γαρίδες σουβλάκια

Please follow and like us:

Γαρίδες σουβλάκια
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 1½ κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • ½ κιλό μανιτάρια πλευρότους
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ξυλάκια για σουβλάκι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένετε τις γαρίδες, αφαιρείτε τα κεφάλια, το κέλυφος και κρατάτε τις ουρές. Βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι που έχουν στη ράχη και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Χτυπάτε καλά στο μπλέντερ το λάδι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα στη λεκάνη με τις γαρίδες και τις αφήνετε για 1 ώρα. Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε σε κομμάτια και αφαιρείτε τους σπόρους. Πλένετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε κομμάτια, τα βάζετε στη λεκάνη με τις γαρίδες και ανακατεύετε. Περνάτε στα ξυλάκια μία γαρίδα, ένα κομμάτι πιπεριά, ένα κομμάτι μανιτάρι, ξανά γαρίδα, πιπεριά, μανιτάρι και τέλος άλλη μία γαρίδα. Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας τακτικό με το μείγμα όπου είχατε τις γαρίδες.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση