Γαρίδες τηγανητές με σάλτσα βασιλικού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Υλικά

  • 550 γραμμάρια γαρίδες ωμές
  • 300 γραμμάρια ζωμός από ψάρι ή λαχανικών
  • 50 γραμμάρια κονιάκ
  • 3 κουταλιές σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε φέτες
  • 15 γραμμάρια βασιλικός
  • Αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον ζωμό, το κονιάκ, το κρασί, τον χυμό λεμόνι και πορτοκάλι σε κατσαρολάκι. Βάζετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί για 10 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε 1 κουταλιές σούπας από το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τις γαρίδες για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζετε από τη φωτιά και τις διατηρείτε ζεστές. Κόβετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Βάζετε την κατσαρόλα με τον ζωμό στη φωτιά και ρίχνετε ένα – ένα τα κομματάκια από το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά. Βάζετε τις γαρίδες σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης