ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Υλικά
- 550 γραμμάρια γαρίδες ωμές
- 300 γραμμάρια ζωμός από ψάρι ή λαχανικών
- 50 γραμμάρια κονιάκ
- 3 κουταλιές σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές σούπας χυμός πορτοκάλι
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε φέτες
- 15 γραμμάρια βασιλικός
- Αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
- Βάζετε τον ζωμό, το κονιάκ, το κρασί, τον χυμό λεμόνι και πορτοκάλι σε κατσαρολάκι. Βάζετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί για 10 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε 1 κουταλιές σούπας από το βούτυρο και το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τις γαρίδες για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζετε από τη φωτιά και τις διατηρείτε ζεστές. Κόβετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Βάζετε την κατσαρόλα με τον ζωμό στη φωτιά και ρίχνετε ένα – ένα τα κομματάκια από το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά. Βάζετε τις γαρίδες σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα.