γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα

Γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα: μια θαλασσινή νοστιμιά

Οι γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα είναι μια απολαυστική θαλασσινή συνταγή που συνδυάζει το τραγανό και χρυσαφί κέλυφος των γαριδών με τη γεύση μιας νόστιμης σάλτσας. Εδώ είναι μια βασική συνταγή για γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες μέτριες
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις γαρίδες, τις στραγγίζετε, αφαιρείτε το κεφάλι και το κέλυφος. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε το εντεράκι και αφήνετε μόνο την ουρά. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, Βάζετε σε ένα μπολ αλεύρι και τις αλευρώνετε.
  2. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λάδι και, μόλις κάψει, τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες. Τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
  3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, τις ντομάτες τριμμένες, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε. Προσθέτετε λίγο νερό, το μαϊντανό και αφήνετε να δέσει η σάλτσα. Αφού κρυώσει λίγο, περιχύνετε τις γαρίδες. Πασπαλίζετε με το τυρί και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης