Γαρίδες Βερακρούζ
Μερίδες 4-6
Υλικά
- 750 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1–2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 τσίλι ξεσποριασμένο, κομμένο σε φετούλες
- 1–2 κ. γλυκού κάπαρη
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 2–3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές σούπας λεμόνι
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζετε σε 1 κ. λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, την κάπαρη, το τσίλι, τη δάφνη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε να πάρουν βράση και κατεβάζετε τη θερμοκρασία. Σκεπάζετε κι αφήνετε να σιγοβράσουν 20 λεπτά περίπου. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σ’ ένα άλλο τηγάνι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά περίπου τις γαρίδες. Προσθέτετε κι άλλο λάδι αν χρειαστεί. Ρίχνετε από πάνω το χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε τη σάλτσα κι ανακατεύετε πάνω στη φωτιά για 3-4 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως αφού αφαιρέσετε το φυλλαράκι τη δάφνη.