Γαριδομπουκιές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαριδομπουκιές

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΨΗΣΙΜΟ: 20′

Υλικά

  • 5 φύλλα κρούστας
  • ½ κιλό γαρίδες μέτριες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε το κεφάλι, το κέλυφος και το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα. Τις βάζετε σε μια λεκάνη, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το χυμό λεμονιού, τις αφήνετε για 1/2 ώρα και τις στραγγίζετε. Χωρίζετε τα φύλλα και τα κόβετε σε λωρίδες ανά 12 εκ. Αλείφετε τις λωρίδες με λάδι, βάζετε από μία γαρίδα και τις τυλίγετε σε τρίγωνο έτσι, ώστε να εξέχει η ουρά.
  2. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις γαριδομπουκιές λίγες λίγες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις σερβίρετε σε πιατέλα.
  3. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε και τις ουρές και να τυλίξετε τις γαρίδες ολόκληρες μέσα στο φύλλο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply