Γαριδοκροκέτες
Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 3 πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις γαρίδες. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τις γαρίδες και τις σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
- Τις στραγγίζετε, τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Βράζετε τις πατάτες, τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι και τις προσθέτετε στη λεκάνη με τις γαρίδες. Ρίχνετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το κορν φλάουρ, το ένα αυγό, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και το πλάθετε σε μπαλάκια. Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Αλευρώνετε ένα ένα τα μπαλάκια, τα βουτάτε στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά. Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, τηγανίζετε τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις σερβίρετε σε πιατέλα.