Αυτή η συνταγή σας δείχνει πώς να παρασκευάσετε γαριδομακαρονάδα, ένα πολύ νόστιμο φαγητό που απολαμβάνουν πολλοί. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και ετοιμάστε αυτήν την πλούσια και γευστική σάλτσα με γαρίδες και ντομάτα. Σερβίρετε τη σάλτσα πάνω από βρασμένα μακαρόνια και πασπαλίστε με κεφαλοτύρι για μια εκπληκτική γευστική εμπειρία.
PrintΜακαρόνια με γαρίδες
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Δεν συνιστάται για αρχάριους αλλά πιστεύουμε ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες
- 1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνη
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις γαρίδες και τις βράζετε σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε, κρατάτε το ζωμό, τις καθαρίζετε, αφαιρείτε το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα και τις βάζετε σε πιατέλα.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, λίγο ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε για 20 λεπτά. Ρίχνετε το μαϊντανό, τη δάφνη και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες, αφήνετε να πάρουν μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα σουρώνετε.
- Τα βάζετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ιταλική
Keywords: Γαριδομακαρονάδα, γαρίδες, μακαρόνια