Γαριδοσαλάτα
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ Πρσετοιμασία: 20′
Υλικά
- 300 γραμμάρια γαρίδες μικρές
- 1 μαρούλι
- 1 αβοκάντο
- 1/2 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 5 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις γαρίδες, τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζετε. Τις καθαρίζετε, αφαιρώντας το εντεράκι που έχουν στη ράχη με μια οδοντογλυφίδα, αφήνοντας μόνο την ουρά τους. Τις βάζετε σε ένα μπολ με λίγο χυμό λεμονιού και τις αφήνετε στο ψυγείο.
- Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε κύβους και το βάζετε σε μπολ μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσει. Πλένετε το μαρούλι, το στραγγίζετε, το κόβετε σε χοντρά κομμάτια και το βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε την πιπεριά, το μαϊντανό, τα ντοματάκια, το αβοκάντο, τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε.
- Τα βάζετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με το λάδι και σερβίρετε. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βούτυρο π.χ βιτάμίνες, μέταλλα και κάλιο περισσότερο από κάθε άλλο φρούτο.