Γαύροι ριγανάτοι
Υλικά
- 1/2 κιλό γαύρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρείτε τα κεφάλια και τα εντόσθια, τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε μια λεκάνη και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Προσθέτετε τη ρίγανη, το σκόρδο κομμένο σε φέτες, πιπέρι, τα ανακατεύετε και τα ρίχνετε σε μια πλατιά κατσαρόλα. Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και ένα φλιτζάνια νερό. Ρίχνετε το μείγμα στα ψάρια, βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 1/2 ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και τα αφήνετε, μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.