Γαυρόπιτα
για 6 άτομα
Υλικά
- 340 γραμμάρια γαύρος πλυμένος στραγγισμένος και χωρίς κεφάλια και κόκκαλο
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
Για το χυλό:
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Νερό (όσο πάρει)
- αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το γαύρο να στραγγίξει στο τρυπητό. Ετοιμάζετε έναν πηχτό χυλό ανακατεύοντας νερό με αλεύρι και λίγο αλατοπίπερο. Σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδια σε λίγο λάδι και τα βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Ανακατεύετε το χυλό με το γαύρο. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τα μισά κρεμμύδια, στη συνεχεία τα ψάρια με το χυλό και τέλος από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Τηγανίζετε την πίτα και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.