Πλένετε τους γαύρους και αφαιρείτε τα κεφάλια. Βάζετε τα ψάρια να στραγγίξουν. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το λάδι, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο στο κρασί. Βράζετε τη σάλτσα 5′. Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνετε τα ψάρια σε σειρά, με τις φέτες ντομάτας και το μαϊντανό ενδιάμεσα Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και στολίζετε με τις φέτες λεμονιού. Ψήνετε το γαύρο στο φούρνο στους 200°C, 40′-45′.