Γέμιση με μπέικον

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γέμιση με μπέικον

Υλικά

  • 250 γραμμάρια άσπρο μπαγιάτικο ψωμί, σε κύβους
  • 180 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1/4 του φλιτζάνια βούτυρο ή φυτικό λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια ζωμό κότας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140°C. Ψήνετε τους κύβους ψωμιού σε ταψί μέχρι να γίνουν τραγανοί (20′ περίπου), ανακατεύοντας συχνά. Τους αφήνετε να κρυώσουν, και τους μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον 7′, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε 10’, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το μαϊντανό. Αναμιγνύετε το μείγμα των κρεμμυδιών, το μπέικον και το μαϊντανό με το ψωμί και ανακατεύετε. Ρίχνετε σταδιακά το ζωμό και ανακατεύετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης