Γέμιση με λαχανικά
Υλικά
- 150 γραμμάρια άσπρο ψωμί, σε κύβους
- 4–5 κουταλιές σούπας λάδι ή βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μέτριο καρότο τριμμένο
- 3–4 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2–4 κουταλιές σούπας ζωμό κότας
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 3 κουταλιές σούπας λάδι ή βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο, την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο. Ψήνετε 10′, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Ρίχνετε το καρότο και το υπόλοιπο λάδι και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα αυτό μαζί με τον άνηθο και το αυγό στο ψωμί και ανακατεύετε. Ρίχνετε σταδιακά το ζωμό και ανακατεύετε.