Γέμιση με μανιτάρια και πλιγούρι για γαλοπούλα
(Για μια γαλοπούλα 4-5 κιλά)
Υλικά
- 1 μεγάλο ποτήρι πλιγούρι
- 1 μεγάλο κουτί μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
- 24 κάστανα καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνια του καφέ σταφίδες
- 1 φλιτζάνια του καφέ κουκουνάρι
- 1 μεγάλο ποτήρι κρασί
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνια τσαγιού μαϊντανό
- πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνετε το πλιγούρι και το σοτάρετε. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνετε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και 2-3 κουταλιές σούπας νερό. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα. Ρίχνετε το κρασί, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Μόλις πάρουν μια καλή βράση προσθέτετε τα κάστανα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αν σας φανεί στεγνή η γέμιση προσθέτετε λίγο νερό. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζετε τη γαλοπούλα. Αν θέλετε μπορείτε μέσα στη γέμιση να βάλετε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα (3-4 κουταλιές σούπαςούπας)