Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει μια γευστική γέμιση με μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε γεύση σε διάφορα φαγητά. Είναι ιδανική για συνταγές όπως σάντουιτς, πίτες και άλλες λαχταριστές δημιουργίες. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε αυτήν την νόστιμη γέμιση με μυρωδικά.
PrintΓέμιση με μυρωδικά
Γέμιση με μυρωδικά. Απλή και εύκολη συνταγή για όλους
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 150 γραμμάρια άσπρο ψωμί, σε κύβους
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου κοπανισμένη
- 2 κουταλιές γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο ή 3/4 του κουταλιού του γλυκού ξερό
- 1/4 κουταλιές γλυκού ξερό θυμάρι
- 3/4 του φλιτζάνια ψιλοκομμένο ζαμπόν γαλοπούλας ή καπνιστή γαλοπούλα
- 1/4 του φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2–4 κουταλιές σούπας ζωμό κότας
Εκτέλεση
- Ψήνετε τους κύβους του ψωμιού 20’ στους 140 βαθμούς στο φούρνο και τους μεταφέρετε σε μέτριο μπολ.
- Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο σε μέτριο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και λίγο αλατοπίπερο. Ψήνετε 10′ λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και ψήνετε μισό λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνετε το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
- Ρίχνετε το μείγμα του κρεμμυδιού, το ζαμπόν και το μαϊντανό στο μπολ με το ψωμί και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ρίχνετε σταδιακά 2-3 κουταλιές σούπας ζωμό.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Γέμιση
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 245
Keywords: γέμιση, μυρωδικά