Γέμιση με ρύζι, αμύγδαλα και σταφίδες
Υλικά
- 3 φλιτζάνια βραστό νερό
- 1/4 κουταλιές γλυκού τριμμένο σαφράν
- 4 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι
- 1 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνια μακρύκοκκο άσπρο ρύζι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνια μαύρες σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε κομμάτια και καβουρντισμένα
- 1/2 φλιτζάνια φιστίκια αποφλοιωμένα και καβουρντισμένα
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε σε μικρή κατσαρόλα το βραστό νερό με το σαφράν. Σκεπάζετε το σκεύος και το διατηρείτε ζεστό σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και σοτάρετε 7′ το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί. Δυναμώνετε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτετε το ρύζι. Σοτάρετε 4′ περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να πάρουν γαλακτώδες χρώμα. Όσο σοτάρετε το ρύζι, βάζετε το σαφράν να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Περιχύνετε το ρύζι και ανακατεύετε μια φορά. Προσθέτετε μισό κουταλιές γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνετε να βράσουν. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε 10′ χωρίς να ανακατεύετε. Προσθέτετε τις σταφίδες και ψήνετε 8′, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Ρίχνετε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και ανακατεύετε ελαφρά. Δοκιμάζετε και κανονίζετε το αλάτι και το πιπέρι.