Γεμιστά φιλέτα τόνου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γεμιστά φιλέτα τόνου

για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτεΐνες34 (39%) Λίπη 23 (60%) Υδατάνθρακες 1 (1%) Θερμίδες 344

Υλικά

  • 2 ολόκληρες φέτες τόνου (80 γραμμάρια η κάθε μία)
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιές γλυκού κάππαρη σε αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε τις φέτες του τόνου με το τριμμένο σκόρδο και τη ρίγανη και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε καυτό γκριλ. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά στο λάδι. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κολοκυθάκι το τρίβουμε με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ξεπλένουμε και τρίβουμε την κάππαρη και, αφού περάσουν 5 λεπτά, την προσθέτουμε μαζί με το κρασί στο τηγάνι με το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε μία από τις φέτες τόνου με το μείγμα με το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι και την τοποθετούμε επάνω στην άλλη φέτα ψαριού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης