Γεμιστά καλαμάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Υλικά

  • 4 καλαμάρια μεγάλα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γραμμάριαφέτα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα καθαρίζετε. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα πλοκάμια. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και βράζετε 20′. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο, προσθέτετε το κουκουνάρι, το μαϊντανό και το τυρί και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μίγμα τα καλαμάρια και τα ψήνετε 1 ώρα στους 170°C σε ταψάκι αλειμμένο με λάδι και σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Σερβίρετε τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες και τα γαρνίρετε με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply