Γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 12 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 3 πιπεριές (πορτοκ πράσινη, κίτρινη)
- 200 γραμμάρια τυρί κατσικίσιο, κομμένο σε κύβους
- 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 8 κουταλιές σούπας σουπ. λάδι
- 12 μπουκετάκια μπρόκολο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε καρεδάκια. Κρατάτε το κομμάτι με το κοτσάνι για να σκεπάσετε τις ντομάτες. Σοτάρετε τα καρεδάκια σε 2 κουταλιές σούπας λάδι. Ανοίγετε τις ντομάτες και τις κρατάτε αναποδογυρισμένες να στραγγίσουν.
- Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 10′ περίπου. Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε. Αναμειγνύετε το τυρί, τη ρίγανη και το θυμάρι με τα καρεδάκια πιπεριάς.
- Γεμίζετε με το μείγμα τις ντομάτες και κρατάτε το περίπου για γαρνιτούρα.
- Σκεπάζετε τις ντομάτες με τα καπάκια από τις πιπεριές τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, για 20′-25′. Τις σερβίρετε με τη γέμιση που κρατήσατε γύρω από το πιάτο, μπουκετάκια από μπρόκολο και φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.