Γεμιστά Ρολά Μοσχαριού Κρασάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γεμιστά Ρολά Μοσχαριού Κρασάτα

θερμίδες 394.

Υλικά

  • 750 γραμμάρια λεπτές φέτες μοσχαριού από το κιλότο
  • 250 γραμμάρια κιμάς από μοσχάρι και χοιρινό
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • λάδι
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κύβος βοδινού
  • 1/2 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
  • 1/4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Ζυμώστε τον κιμά με το μαϊντανό και το σκόρδο. Χτυπήστε τις φέτες του κρέατος, να αποκτήσουν πάχος 5 χιλ. Κόψτε τις φέτες σε λωρίδες 7×15 εκ. Βάλτε με το κουτάλι μείγμα κιμά στο μέσο κάθε λωρίδας και τυλίξτε τες από τη μικρή πλευρά τους. ώστε να καλυφθεί η γέμιση.
  2. Στερεώστε με οδοντογλυφίδες. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε τα ρολά σε δόσεις, ώσπου να ροδίσουν. Βάλτε όλα τα ρολά στο σκεύος μαζί με τα ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους, τον κύβο θρυμματισμένο, το κρασί, τη ζάχαρη και το πιπέρι, Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 1 ώρα.
  3. Ανακατώστε μέσα το κορνφλάουρ διαλυμένο στο νερό και ψήστε τα ξεσκέπαστα περίπου 45 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply