Γεμιστά σαλιγκαράκια
(Για 6 άτομα)
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 15 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 60 γραμμάρια τυρί φέτα ψιλοτριμμένη
- 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Απλώνετε πάνω σε λεία επιφάνεια το φύλλο. Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου την ψιλοκομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ελιές και την κάππαρη. Προσθέτετε τη φέτα ψιλοτριμμένη και τη ρίγανη. Τέλος, περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Το βάζετε στην κατάψυξη για 30′. Το βγάζετε και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε φετούλες. Τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε για 20′ στους 200°C. Σερβίρετε τα σαλιγκαράκια ζεστά με πράσινη σαλάτα.