Γεμιστά της Μεσογείου
Υλικά
- 4 ντομάτες
- 2 πιπεριές
- 2 κρεμμύδια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- σταφίδες μαύρες
- 1 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 100 γραμμάρια τριμμένη φέτα
- τριμμένο, κίτρινο, μαλακό τυρί
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Αδειάζετε προσεκτικά τις ντομάτες και τρίβετε το ψαχνό. Βάζετε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια και ρίχνετε την ντομάτα. Αφήνετε να πάρουν μια βράση και κατεβάζετε.
- Προσθέτετε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τη φέτα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μίγμα τα λαχανικά (ντομάτες, κρεμμύδια και πιπεριές) και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.τοποθετείτε σε ένα ταψάκι, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και νερό και ψήνετε στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα.