Γεμιστές πατάτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γεμιστές πατάτες

Υλικά

  • 34 μεγάλες πατάτες
  • φρέσκο βούτυρο
  • πηχτή σάλτσα ντομάτας ή κιμά
  • τριμμένο τυρί ή φρέσκο τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες. Τις τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε για μία περίπου ώρα (στο φούρνο ή στη χόβολη). Όταν τις βγάλετε από το φούρνο ή τη χόβολη, τις αφήνετε τυλιγμένες για 5-10 λεπτά ακόμα και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο. Με ένα μαχαίρι τις χαράζετε, σχηματίζοντας ένα σταυρό και πιέζετε να ανοίξουν. Σερβίρετε αμέσως και γεμίζετε με βούτυρο φρέσκο, πηχτή σάλτσα ντομάτας ή κιμά (που μπορείτε να έχετε φυλαγμένο στην κατάψυξη από μακαρόνια), τριμμένο τυρί ή φρέσκο τυρί κρέμα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply