Γεμιστές πατάτες
Υλικά
- 3–4 μεγάλες πατάτες
- φρέσκο βούτυρο
- πηχτή σάλτσα ντομάτας ή κιμά
- τριμμένο τυρί ή φρέσκο τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις πατάτες. Τις τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε για μία περίπου ώρα (στο φούρνο ή στη χόβολη). Όταν τις βγάλετε από το φούρνο ή τη χόβολη, τις αφήνετε τυλιγμένες για 5-10 λεπτά ακόμα και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο. Με ένα μαχαίρι τις χαράζετε, σχηματίζοντας ένα σταυρό και πιέζετε να ανοίξουν. Σερβίρετε αμέσως και γεμίζετε με βούτυρο φρέσκο, πηχτή σάλτσα ντομάτας ή κιμά (που μπορείτε να έχετε φυλαγμένο στην κατάψυξη από μακαρόνια), τριμμένο τυρί ή φρέσκο τυρί κρέμα.