Γεμιστό κοτόπουλο ψητό με κρόκο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γεμιστό κοτόπουλο ψητό με κρόκο

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
  • 750 γραμμάρια λαχανικά ανάμεικτα, βρασμένα και σοταρισμένα με λίγο βούτυρο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιές γλυκού κρόκο σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 150 γραμμάρια κιμά
  • 50 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 45 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια ψίχουλα ψωμιού
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: σοτάρετε σε ένα τηγάνι τον κιμά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό με λίγο βούτυρο. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτετε ένα ποτήρι νερό. Βράζετε μέχρι να εξατμισθεί το υγρό. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε κατόπιν τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι, τα ψίχουλα και το αυγό. Ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Γεμίζετε το κοτόπουλο με το μείγμα του κιμά και αλείφετε το δέρμα του με το βούτυρο. Το τοποθετείτε σε ταψί και περιχύνετε με τη ζαφορά διαλυμένη σε 3-4 κουταλιές σούπας ζεστό νερό. Ψήνετε 90′ μέχρις ότου το κοτόπουλο να ροδίσει. Το σερβίρετε με τα λαχανικά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης