Γεμιστό ψαρονέφρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γεμιστό ψαρονέφρι

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι ή 2 μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψαρονέφρι κάθετα και το χτυπάτε λίγο, ώστε να πλατύνει. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι, το κρεμμύδι και το σοτάρετε λίγο. Προσθέτετε το ρύζι, το μισό κρασί και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  2. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε την καρυδόψιχα, τα δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια, τα φιστίκια, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Γεμίζετε το ψαρονέφρι με το μείγμα, το κλείνετε και το δένετε με σπάγκο κουζίνας. Το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο κρασί, το σκεπάζετε και το ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  3. Αφαιρείτε το καπάκι και με ένα κουτάλι περιχύνετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα του, ψήνοντας το για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει, χωρίς να ξεραθεί. Το βγάζετε από το φούρνο.
  4. Αφού κρυώσει λίγο, αφαιρείτε το σπάγκο, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply