Γιαχνί με ανάμεικτα μανιτάρια
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 /2 φλιτζάνια του τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3–4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάτια. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί τους Ρίχνετε το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτετε τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά καλά. Σερβίρετε τα μανιτάρια πάνω σε βραστό ρύζι και τα περιχύνετε με 2-3 κουταλιές σούπας ζωμό λαχανικών.
Συνοδευτικό: ρύζι βραστό