Γιαουρτογλυκό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γιαουρτογλυκό

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

  • 750 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας 10% λιπαρά
  • 100 γραμμάρια μέλι

ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ

  • 2 φύλλα ζελατίνης (10 γραμμάρια)
  • 90 γραμμάρια νερό
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 180 γραμμάρια χυμό λάιμ
  • ξύσμα από 2 λάιμ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι ωσότου ομογενοποιηθούν καλά και γεμίζουμε ποτήρια λίγο πιο πάνω από τη μέση. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για το ζελέ: Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τα 90 γραμμάρια νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλλάζουμε σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου πήξει – είναι καλύτερα να τοποθετήσουμε το μπολ μας μέσα σε ένα σκεύος όπου θα έχουμε βάλει παγάκια, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα. Γεμίζουμε με ζελέ τα ποτήρια με το γιαούρτι και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, ώσπου να δέσει το ζελέ.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply